2004-07-28

1-2-3...

...omslag, 1, omslag, 1-2-3, lyft 1, 2 ihop, dra över, 1-2-3, omslag, 1, omslag, 1-2-3, lyft 1, 2 ihop, dra över, 1-2-3...
Nästan så att jag drömde denna ramsa inatt. Gjorde färdigt spetskanten till den estniska sjalen i Hifa Kamgarn Tynt. Insåg att jag måste prioritera lite projekt nu. Sjalen är en present till farmor. Fler presenter står på listan och har nu prioriterat om lite samt lagt en del projekt på kylning...

Ja, och när jag ändå var igång, sydde jag ihop min Shapely tank top. Ok, säkert shapely men jag är inte direkt shapely just nu...så den hamnar nog långt bak i garderoben. Men först måste den tvättas, den dammar värre än en öken. Här är den iallafall:


Här är också bilden på tröjan jag gjorde på semestern i Yabba (Hjertegarn):

Det är egen design. Ärmarna är med flit väldigt långa för min snart 3-åring. Så kan han ha den länge (långa muddar också). Testade en sak som jag tyckte funkade bra: korta varv vid halsringningen! (alltid något positivt med shapely...) När jag kommit så långt jag ville på framstycket för att göra halsringning där stickade jag var sida för sig och på varje varv som slutade mot själva ringningen gjorde jag varvet 1 maska kortare för varje gång. Pris till den som förstod det utlovas! I vilket fall gjorde det att jag, när jag maskat av för axlarna, kunde sticka en rullkant rakt över de maskor som fanns kvar på stickan och få en snygg rundning utan alla de knöligheter som blir när man annars maskar av för halsen i ett så tjockt garn.

Var häromdagen in på Yll & Tyll här i Uppsala. Skulle bara köpa en sticka... Såg att de hade börjat med just Yabba, men till ett ganska mycket högre pris. Nu minns jag inte exakt vad jag gav i Danmark, men det var betydligt mindre. Köpte sticka gjorde jag, och ett antal nystan Debbie Bliss dk cotton till rejält extrapris. 3 nystan lila och 13 nystan vitt. Hoppas att Moa någon gång vill ha en snygg tröja i det vita. Det lila blir troligen till mössor och sånt...

Sen har jag ju fått kärt bekymmer att fundera på! Undrar vad min hemliga vän vill ha av mig??!

2004-07-27

Aggro-stickning

En sån där dag idag: Känner mig så ARG! Vad göra? Trist väder, hela familjen är hemma... Sätter på en aggressiv skiva (ok, ganska iallafall: Courtney Loves America's sweetheart) på så hög volym jag törs för ungarna. Sätter ungarna framför datorn respektive en video (utan ljud). Tar fram den stickning jag är mest trött och arg på att jag inte har fått färdig (spetskanten på den svarta estniska sjalen, endast ca 1000 maskor!). Aggro-stickar några varv.

Så. Det känns bättre. Lite kaffe. Barn & man går till lekplatsen. En stund vid datorn. Och sen mer musik. Högt denna gång. Grannarna får stå ut med att höra på lite bra musik som omväxling (vi har INTE samma musiksmak!). Lite mer stickning och jag kommer att vara som en människa igen!

2004-07-25

Knapp

Tack för alla snälla kommentarer, det är kul att någon vill läsa min blog! Har sett att några också har länkat hit, kul! Jag är själv dålig på att skriva kommentarer när jag besöker andras bloggar, men jag lovar, jag ska bli bättre! Funderar på det där med knappar, om jag ska lägga in dem eller låta lättjan styra och använda de länkar som finns på andra hemsidor (som jag gör idag)...
Jag gjorde mig en knapp iallafall om någon vill ta:


En del stickat blev det på semestern också. En del regn med. Men också sol! Självklart hittade jag (ok, sanningen ska fram, det var min man som såg den först) en garnaffär och köpte på mig garn (Yabba, Hjertegarn, 20% alpacka, 80% ull) till en tröja till Petter som jag genast började sticka på. Den är redan klar - supersnabbt garn: 1 m = 1 cm på st 9mm. Petter provade den ikväll och sa att det var en "krama mig"-tröja (han använder just nu "kysmik" (pussa mig)-tröjan från Lavolds Vikingamönster). Så det blev inte såå mycket stickat på det jag hade med mig. Ett stycke klart på flättröjan och några cm på tröjan i entrådigt ullgarn. Ska försöka komma ihåg att ta en bild imorgon.

2004-07-17

Packat för semester

Imorgon bitti bär det iväg på semester, en veckas tältning på Falster, Danmark. Så jag hoppas det inte blir regn. Det viktigaste packades såklart först... Det tog en stund att fundera ut vad som skulle med i stick-väg. Det här blev resultatet:

Pågående: arantröja till en kille som blir ett till vintern, basker i alpacka från Anita Gunnars Mössor...etc-bok och så att börja på: entrådigt ullgarn från Yllet till mosstickad tröja och mer alpacka ljusgrått och grafit till vantar med gotlandsmönster. Det borde väl räcka? Annars VET jag att det finns finfina garnaffärer i Danmark också!
 
Hur gick det nu med min ambition att montera lite... Sådär... Trådarna till fredsstrumporna är fästa, så här blev de:

Färgen är urläcker, syns inte så bra på bilden, det är mörkt lila, björnbär, hallon, blåbär och mjölk (mina associationer). Så hoppas jag att den som har gjort mönstret (finns här) inte ljuger och har skrivit "hoppa och skit din fan" istället för "blessings" som det enligt uppgift ska stå både på arabiska och hebreiska... Skulle kanske inte vara så populärt när svägerskan kommer till Jerusalem med dem på sig...

Jag stickade kanterna på min shapely tank också, kanske hinner (orkar, vill?) jag sy ihop den ikväll. Maken: Va, har du stickat ett linne? När gjorde du det? (underförstått jag har inte sett nåt, har du gjort det när jag var på muggen eller?)

Jag blev bara tvungen att börja på grytlappen med bomullgarnet Kate sände mig. Den blir röd med vitt mönster på ena sidan

och vit med rött mönster på andra sidan

Fint, tycker jag!

Hoppas på en lugn bilresa så jag kan sticka mycket. Lyckligtvis har vi slitit halva dan med att packa, så jag kan nog ta mig en stund nu ikväll också. Uppehåll alltså på drygt en vecka!

2004-07-15

Att det ska vara så tråkigt...

Ja, inte själva stickandet, men att MONTERA! Nu har jag stickat klart min shapely tank top, den ska få kanter och sys ihop bara, fredsstrumporna är klara sånär som på de få trådar det är kvar att fästa, och den estniska sjalen har fortfarande inte fått sin spetskant. Jag vill bara börja på nya saker.... Men har hållt mig i skinnet hittills. Idag får bli en göra-färdigt-dag. Det är iallafall bra med en målsättning...

2004-07-13

Paket!

När jag kom hem igår väntade ett paket på mig... Det var från min hemliga vän Kate i Danmark och det här fann jag när jag öppnade det:

Det är ett multifärgat strumpgarn och bomullsgarn i rött och vitt (Heja Danmark!). TACK, Kate!!! Hade faktiskt just funderat på att sticka grytlappar med halländskt mönster på i rött och vitt, tänkte prova dubbel slätstickning eller vad det nu kan tänkas heta. Men jag hade inget rött och vitt bomullsgarn!!! Kanske något att ta med på semestern som går just till Danmark... Strumpgarnet kommer min dotter att försöka tjata sig till, det är ju ROSA i det! Vi får se vad det blir, kanske jag får ett par färgglada strumpor istället... Tack än en gång!

Det halländska mönstret har jag hittat i boken Binge - en halländsk sticktradition av Britta Johansson och Kersti Nilsson. Jag lånade boken på biblioteket och den innehåller flera fina mönster och rolig läsning om stickning i Halland. Extra kul är det för att svärföräldrarna båda kommer ifrån Halland. Träffade makens farmor i fredags och hon sa: "Ah, har du binget med dig till stranden!", så ordet Binge lever kvar ännu ett tag iallafall.

Plockade upp maskor längs kanterna på den estniska sjalen igår. Det blev måååånga maskor. Det ska bli en spetskant runtomkring.

Och så har jag under helgen stickat på tröjan till en ettåring och på fredsstrumporna, de är nästan klara. Bilder kommer så småningom.

Hjärttröjan till lillasyster blev populär, den åkte på trots 20-gradig värme (?) och fick invigas i sandlådan. ;-)

2004-07-09

Slut på lugn och ro...

Imorgon (oj idag!) åker jag till svärmor i Borlänge jag med. Och sedan på kortare semesterutflykter lite hit och dit. Första anhalt efter svärmor är min lillasyster (6 år) så jag sydde ihop hennes hjärttröja.

Den röda har jag gjort förut till Moa (stl 4 år), den vita är den nya (stl 8 år).

Började smått på en barntröja till en liten kille som blir ett till vintern. Bra att ha små stickningar på tåget upp och i bilen ner (som att det inte fanns redan i stickkorgen, va?).

Kan också avslöja att min hemliga vän har fått sitt paket... Kika på Mariannes sida...

2004-07-08

Gräsänka


Man och barn är hos svärmor, så då blir det lugn och ro och mycket stickat! Gjorde klar den ena estniska sjalen igår, här är en detalj från den:Jag vet inte om jag ska sticka en spetskant runt den eller om jag ska sätta i fransar (inte min favorit) eller om jag ska låta den vara som den är. Det är en present till min farmor, så jag skulle kunna sätta dit fransar, så hade de gjort på en liknande sjal i Pitsilised Koekirjad, boken jag satt samman mönstrena ifrån. Får fundera lite på det. Och vänta på mer garn (har beställt från Britt Anderssons garnaffär på nätet)!Min väska fick sig en omgång i maskinen också och jag blev riktigt nöjd. Här är det färdiga resultatet tillsammans med förebilden, en väska från AfroArt som är helt perfekt att ha stickningen i!


Lite lurv ska bort sen ska den invigas ordentligt.

2004-07-06

Färdig...

Men inte med något jag hade på gång. Jag blev tvungen att börja med något som gick att få färdigt och gjorde denna i Lett-Lopi.

Ska nu försöka filta den efter alla konstens regler, mina tidigare försök har misslyckats helt.
Har iallafall stickat färdigt tröjan i Zoom till lillasyster (6 år), nu återstår montering.
Och så har jag skickat iväg mitt paket till min hemliga vän........

2004-07-02

Titelförsvar...

Surfade runt bland de nordiska bloggarna och hittade på Marjuts sida en länk till det här:How to make a liisamy
Ingredients:
3 parts anger
5 parts ambition
1 part joy
Method:
Stir together in a glass tumbler with a salted rim. Top it off with a sprinkle of lovability and enjoy!


Username:


Personality cocktail
From Go-Quiz.com


Stämmer bra det!
Spännande fotbollsmatch idag (igår), blev mycket slätstickat.