2004-09-08

Jag är kär!

Men mer om det får du läsa om på mitt nya ställe:
http://hem.bredband.net/liibyb/stick/blog.html

Dit har jag flyttat för att kunna uppdatera bloggen i det tempo JAG vill, och inte det tempo som blogger väljer åt mig. Hoppas att ni hittar till mitt nya ställe och vill titta in där!

I have moved my blog location, please visit my new blog site at the address above.

2004-09-03

Big Pack

Ja, ett glasspaket ser bebisfilten närmast ut som. Jag stickade den på tvären enligt Barbros beskrivning. Eftersom de bara hade tre nystan kvar, i tre olika färger, så blev det en Big Pack-filt:


Jag tänkte också ta kort på omlottkoftan jag stickar på. Framstyckena är klara, men de korvar sig sådant och gör sig inte så bra på bild (ännu). Mönstret hittade jag här men jag stickar min i slätstickning, i grå Baby-ull med ränder i rosa-lila-blåflammigt Bambino-ull.

Jag har också börjat på min Rogue, lagt upp och börjat sticka invikningskanten (jag stickar med vridna räta maskor). Rogue ska få bli min kvällsstickning, när bäbitröjan är klar, och mössorna till storasyster och storebror. Någon disciplin får det väl ändå lov att vara!?

Till sist, innan jag sätter mig tillrätta och stickar (såklart!), så hittade jag en del fina saker på www.interweave.com. Ok, säkert ingen nyhet, men det var länge sedan jag var in där och de har också en del om spinning... Som är något jag har tänkt ge mig på nästa vecka, jag har lånat Spinnboken på biblioteket också. (en sak i taget, vad är det??)

PS Här är min nya grytlapp (tack, Kate!):

2004-09-02

Stick å brinn!!!

Nu börjar jag bli heligt trött på blogger. Det tar hundra år att göra något över huvud taget.... Funderar allvarligt på att flytta...

Nu är det iallafall september och jag har INTE börjat sticka på Rogue. Och jag har inte läst mönstret heller. Istället stickar jag babysaker. En väninna till mig fick i förrgår en liten Emelie!!! Så det blir en omlottkofta och en filt till den lilla nykomlingen.

Jag tycker generellt att det är svårt att sticka till bekantas bäbisar, dvs såna bekanta som man inte har koll på deras tvättvanor och så. Nu låter det här värre än vad som är meningen... Jag menar alltså, tycker de att det är ok att tvätta en barntröja för hand eller vill de kunna slänga in den i maskinen med annan tvätt? Är de rädda för allergier, vill de hellre ha syntet? Om jag inte vet brukar jag välja ett superwash-ullgarn. Det är ju iallafall ull. Och annars väljer jag nog alpacka...

Men till babyfilten jag nu gör är det ett särskilt baby-garn, Sirdar snuggly heter det. Skrattade gott när jag kom hem och läste mer noggrannt på banderollen. Garnet är en blanding av bomull och en syntetfiber som är ANTIBAKTERIELL!!! Alltså, man ska ju inte generalisera, men det var typiskt brittiskt!!! Bodde en höst i Cambridge när Moa var knappt ett år och det finns så mycket saker till bebisar där som jag inte trodde fanns... Mycket parfymerade salvor och tvättlappar. "Odour neutralising nappy sacks" till blöjorna. Steriliseringskit till nappflaskor och nappar. Ja, jag skulle kunna hålla på i evigheter... Samtidigt är hemmet utrustat med heltäckningsmatta, även under köksbordet (hur lätt är det att hålla rent med en 9-12-månaders som inget hellre vill än att äta själv?), hallen är så minimal att man knappt kan ställa ett par skor där, barnvagnen får stå i vardagsrummet... Och hur hygieniskt är det??

Ok, nu ska jag på stan, troligen köpa stickor till Rogue, bilder på bebisgrejerna kanske jag lägger in ikväll och jag tar emot alla tips om hur jag slipper bråka med blogger...