2004-07-13

Paket!

När jag kom hem igår väntade ett paket på mig... Det var från min hemliga vän Kate i Danmark och det här fann jag när jag öppnade det:

Det är ett multifärgat strumpgarn och bomullsgarn i rött och vitt (Heja Danmark!). TACK, Kate!!! Hade faktiskt just funderat på att sticka grytlappar med halländskt mönster på i rött och vitt, tänkte prova dubbel slätstickning eller vad det nu kan tänkas heta. Men jag hade inget rött och vitt bomullsgarn!!! Kanske något att ta med på semestern som går just till Danmark... Strumpgarnet kommer min dotter att försöka tjata sig till, det är ju ROSA i det! Vi får se vad det blir, kanske jag får ett par färgglada strumpor istället... Tack än en gång!

Det halländska mönstret har jag hittat i boken Binge - en halländsk sticktradition av Britta Johansson och Kersti Nilsson. Jag lånade boken på biblioteket och den innehåller flera fina mönster och rolig läsning om stickning i Halland. Extra kul är det för att svärföräldrarna båda kommer ifrån Halland. Träffade makens farmor i fredags och hon sa: "Ah, har du binget med dig till stranden!", så ordet Binge lever kvar ännu ett tag iallafall.

Plockade upp maskor längs kanterna på den estniska sjalen igår. Det blev måååånga maskor. Det ska bli en spetskant runtomkring.

Och så har jag under helgen stickat på tröjan till en ettåring och på fredsstrumporna, de är nästan klara. Bilder kommer så småningom.

Hjärttröjan till lillasyster blev populär, den åkte på trots 20-gradig värme (?) och fick invigas i sandlådan. ;-)

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jeg fandt forbi din blog idag. Glæder mig til at følge med.

Hilsen
Nanna
http://123strik.dk

16/7/04 12:24  

Skicka en kommentar

<< Home