2004-08-15

Arantröja färdig

Så är då äntligen arantröjan i stl 12/18 månader klar, ihopsydd och utspänd ligger den och luktar ylle och väntar på att bli skickad till sin blivande ägare...

Nere till vänster skymtar en av fredsstrumporna som också fick sig en omgång nålar och som till nästa helg även de har hittat fram till sin blivande ägare.

Vad kan jag försöka att tänka på till nästa gång jag stickar en tröja?
1. Mät FÖRST ut hur stora ärmhålen ska vara, NÅLA/TRÅCKLA fast, och sy SEN!!! GLÖM NU INTE BORT DET!!!
Ja, det var väl det viktigaste. *suck*
Tröjan är stickad i Grønhøj Kamgarn, ett superwash-garn som jag köpt för hyfsad billig peng på Tre Bockar Garn i Uppsala. Jag gillar garnet! Det är mjukt och alltså perfekt för ungar som tycker att allt kliar. Sen tycker jag att det har lite glans och fin lyster. Lättstickat. Kommer troligen sticka mer i det! Jag plockade ihop mönsterbårderna från en av tröjorna i Debbie Bliss bok "Härliga tröjor för barn". Särskilt gillar jag utseendet på den "vridna resåren", som hon kallar den. Kolla här, närmast kanterna på ärmen och framstycket:

Från rätsidan korsar man två maskor (sticka 2:a maskan först, sedan 1:a maskan, släpp maskorna från vänster sticka). Dessa två maskor stickas från avigan avigt i bakre maskbågen. Mellan varje 2 vridna maskor finns 2 aviga. Enkelt och snyggt, tycker jag!

Envis som en blå gris är jag också, trots Mariannes varning om Cotton Frisé la jag upp ett antal maskor och började glatt (?) att sticka. Ok, det ska erkännas, det är inte jordens roligaste garn att sticka i! Men jag började också på tröjan i Rowan Summer Tweed och det garnet fastnar också lite när man stickar (jag återkommer till den tröjan, det är lite fel i mönstret, eller åtminstone i översättningen), så där är Frisé och Summer Tweed ungefär lika eländiga. Så vad är då problemet? Jo, mönstret! Det känns liiiite mycket med en omkrets på 90 cm på en kofta till en smal liten tjej på snart 5 år... Och med stickor 3½ går det inte fort. Så jag ska fundera på om jag inte ska hitta ett annat mönster. Eller skicka vidare Frisé-garnet till någon annan helt ovetande stackare...För en sak håller jag med Rock Chick om: fuck boring knitting!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej!
Jag brukar numera virka ihop mina stickade delar. Det är bättre än att sy!! Så till Cotton Frisé.....det blir inte bättre med tiden...Fast jag trodde att Rowans garn inte betedde sig så, vad är det som felar?
så till Aran-tröjan! Mycket fin!
MVH/Marianne

16/8/04 08:44  

Skicka en kommentar

<< Home