2004-08-13

nysta...

Igår var första dagen på länge som jag inte fick stickat en maska... Däremot nystade jag, och nystade och nystade... Jag har ingen nystmaskin eller vinda, armar, knän och tumme fungerar bra, här är resultatet:

Till höger syns svenskullgarn till Rogue och till vänster nyinköpt Rowan summer tweed i silke och bomull.

Jag kunde inte hålla fingrarna i styr när jag var på Yll & tyll för att köpa knappar, så det blev Rowan-garnet och 2 härvor lingarn från Yllet, allt på rea. Gick också förbi Garnspecialisten i H-centrum och köpte på mig lite strumpgarn, en del på rea. ("Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen" - Broder Tuck i Robin Hood, och jag håller med!)

Här är Fiona:


Jag har nästan bestämt mig för vad som ska bli min OS-stickning... Och det var inget jag trodde förut... Rowangarnet ska bli en slätstickad tröja till mig med sprund i halsen, den blir nog bra OS-stickning. Och i mina gömmor hittade jag en ärvd stickning i Cotton Frisé som kan bli en kofta till Moa, troligen med dragkedja (fortfarande inga knappar där...). Den ska också vara slätstickad. Men först ska jag sticka strumpor och vantar eller en mössa till Petter, han fyller ju 3 om en vecka...min stora lilla bebis!

2 Comments:

Blogger Froding said...

Cotton Frísé, det garnet skulle inte jag ha till OS-stickning!! Jag stickade nyligen en tröja av det och jag förstår varför det säljs ut billigt på Garnstudios hemsida. Det är hemskt att sticka av....Av 5 möjliga får det en överkryssad. Skall bli kul att se vad du tycker. Sticka under försöken på 10000m hinder, så missar du inte så mycket!! Kom på att detta garn stämmer med rubriken på din blog!!
MVH/Marianne

13/8/04 10:04  
Blogger Tina said...

Hej!
Jag tror vi ska sticka samma tröja.... den i rowans summertweed med sprund i halsen. Fast min blir randig i isblå och mörkblå. Och jag börjar nog inte förräns nästa sommar, det är alldeles för mycket på gång nu.

Och tack för tipset om garnaffären vid odenplan. Eftersom jag jobbar i närheten försöker jag ibland hitta dit på lunchen, men har inte lyckats än.... Nu kanske jag ska försöka ordentligt.

Nystmaskinen är min bästa vän. Helt klart värt pengarna!
Och lycka till i OS :)

14/8/04 11:46  

Skicka en kommentar

<< Home