2004-08-18

Arbete pågår

Min OS-stickning går lite framåt, här är status på Chamomille i Rowan Summer Tweed:


Lite halvrutten bild, men resåren nertill är räta maskor med mosstickning emellan. I mönstret från Yll&Tyll (svensk översättning) är det fel i varv 2. För att få mosstickningen ska man sticka såhär (det understrukna är det som saknas i mönstret): 0(2)0(0)2a, (1r, 1a, 1r) 1(1)0(1)1ggr, *3a, 1r, 1a, 1r, upprepa fr * (resten stämmer). Lite trist att behöva göra om andra varvet, men det blev ju bra till sist.

Garnet, Rowan Summer Tweed, är ett sånt garn som maken skrattar åt för det knakar när jag stickar. Och när det är spännande stickar jag fortare = mer intensivt knak... Det är lite struktur i garnet som gör att det fastnar lite. Och jag stickar ganska hårt, så då får man dra i det. Inte jätteskönt att sticka med, faktiskt. Men det går fort med stickor 5 och jag gillar resultatet. Här är ett försök till att visa garnet:


Strumpor och vantar till min garnterrorist Petter är klara, ska bara fästa trådar och ta ett kort, men det får bli imorgon. Annars har jag börjat på ett par benvärmare till Moa i lila och ett par strumpor till mig:


Benvärmarna stickar jag på två rundstickor. Till sockarna använder jag mina 2½-or i bambu, mina absoluta favvostickor! De låg och kände sig ensamma, så jag var tvungen att börja på något för att de inte bara skulle ligga där. De fick gå några varv när jag satt på ett fik igår.

Gårdagen var dessutom mycket produktiv när det gäller passivt garninköp. En lunchdejt med arbetskamraten, tillika stickomanen, resulterade i mer Moragarn till min estniska sjal i beige, och en härva i grågrönt. Mer aktivt garninköp blir nu också möjligt, eftersom jag köpte en ny cykel igår. Min förra blev stulen i våras och jag har ibland använt makens tills nu. Så nu kan jag cykla både land och rike runt, om det är något trevligt som lockar!

2 Comments:

Blogger Tina said...

Tröjan i Rowan garnet ser fin ut. Och tack för att du la ut ändringarna i mönstret! Det besparar mig en hel del huvudbry när jag väl börjar på den :)

Var har du fått tag på 2.5 bambustickorna. Jag har letat lite (halvhjärtat) men inte hittat några. Älskar mina bambu 3.5, men dom är för stora för de flesta sockgarn.

19/8/04 14:14  
Blogger Liisa said...

Hm, jag _tror_ att jag köpte stickorna på Garnspecialisten på H-centrum i Uppsala. Sköna är de iallafall! Jag har nr 3 i rosenträ och de gillar jag inte alls lika bra...

19/8/04 20:22  

Skicka en kommentar

<< Home